Det finns bara ett Yasuragi! Ja, så är det. Och så lyder texten i annonsen som publicerades i morgontidningen nyligen, för att påminna stockholmarna att detta faktiskt är något unikt. Ett japanskt spa, fast på svenska. Och ute i natursköna Hasseludden bland hav och skog. Nu ännu finare – genom en större ombyggnad har de japansksvenska lokalerna rustats upp och utvidgas. Det har gjorts ännu mer plats för – vila.

Som aktivitetsledare på Yasuragi är dagen desto mer intensiv. Vi är stationerade i dojon, där sju pass hinns med varje dag: yasuragiyoga, zen-meditation och klangresa (med alldeles underbara klangskålar! kolla in bilderna nedanför). Detta var förmiddagen. På eftermiddagen upprepas samma procedur, samt ett extra pass i do-in (en slags självmassage och cirkulationsövning).

Under hösten 2012 ledde jag aktiviteterna på Yasuragi varje torsdag samt vissa helger. Framöver jobbar jag enskilda dagar och vikarierar vid behov. Kanske ses vi i dojon!

Kika nedan för lite bilder från min vackraste arbetsplats.